Október 19, csütörtök - Inktober Challenge /027

Sziasztok!
Körülbelül szeptember vége óta meg akarom írni ezt a bejegyzést, és tekintve, hogy már több mint a fél október eltelt, eléggé későn sikerült. Az a baj, hogy leginkább hétvégénként van időm és energiám leülni blogolni, bár ezen a héten már eljutottam a telibe-szarok-minden-dolgozatot-és-felelést-lesz-ami-lesz-fázisba, ugyanis elegem van a folyamatos stresszből, ami minden délutánomra rányomja a bélyegét. Valahogy úgy néz ki mindez, hogy...
1. fázis: hazaesek a suliból fél háromkor (keddenként negyed négykor, csütörtökön háromnegyed négykor), megkajálok, majd engedek magamnak egy kis pihenőt.
2. fázis: leckeírás
3. fázis: járjunk körbe, hogy miből írunk/felelünk holnap és ahhoz mérten tanulás
4. fázis: nekiállok rajzolni, majd pánikolni, hogy tuti elfelejtek valamire készülni, ezért hagyom az egész rajzolást és átnézem még háromszor a tananyagot.
5. fázis: este kilenckor realizálom, hogy nem csináltam meg a mai Inktobert.
Miután már lassan két hete ismétlődik ez az egész, átváltottam a FUCKOFF-fázisba, amikor már tényleg semmi nem érdekel, megírom a leckét és rajzolok, aztán majd a dolgozat megtanulja magát.
Na, szóval mai téma. Helyezzétek magatokat kényelembe, és ha kedvet kaptok, ragadjatok tollat, tintát ti is, sosem késő csatlakozni :)

Inktober, avagy 31 nap, 31 rajz


Minden év októberében művészek a világ minden tájáról csatlakoznak az Inktober kihíváshoz egy hónapon keresztül minden nap egy tintarajz elkészítésével. Egy Jake Parker nevű csávó 2009-ben hozta létre a kihívást, eredetileg szimplán azért, hogy a saját ügyességét fejlessze a tintával való alkotásban és hogy pozitív élményeket szerezzen ebben a stílusirányzatban is. Azóta nyolcadik éve kezdődik a kihívás, és már művészek és művészpalánták ezrei csatlakoznak hozzá évente. Bárki megcsinálhatja, csak fogj egy tollat és rajzolj!
2016 volt az első év, amikor az Inktober rendelkezett egy hivatalos szólistával - 31 nap, 31 szó, 31 rajz, avagy ami az adott szóról eszedbe jut, azt rajzolod meg. Emellett vannak nem hivatalos listák is, többet is láttam már, boszorkányok és egyéb témákban.
A kihívás lényege mindössze, hogy rajzolj valamit tollal vagy tintával, és oszd meg #inktober hashtaggel valamilyen közösségi oldalon, hogy mások is lássák. Az Inktobernek van hivatalos Instagram- illetve Facebook-oldala is, ha gondoljátok, keressétek fel, itt vannak a linkek:

Én nagyon élvezem a kihívást, nagyon sokban motivál. Főleg azért, mert újdonság számomra a tollrajz. Másrészt, mert tényleg egy kihívás, hogy akkor is kell rajzolnod, amikor tényleg semmi ötleted nincs, illetve akkor is, ha az adott szóhoz sincs semmi gondolatod. Velem is sokszor előfordul ez, de aztán mindig ráveszem magam valahogy, ha máshogy nem, hát beírom Pinterestre az adott szót és átböngészem a találatokat, valahol mindig beleakadok valami inspirálóba.
Íme a 2017-es szólista:


Ha a leírtak után kedvetek szottyant kipróbálni, ne habozzatok, csatlakozzatok a kihíváshoz :) A mai, 19. szavunk a CLOUD, azaz felhő. Sok sikert :)
Csók, pá, csóközön, hamarosan találkozunk,
legyetek jók!
FMBxxx

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

December 15, vasárnap - Magammal viszlek a Vörösmarty téri vásárba | Intsant Kriszmösz-zeneajánló /137

Május 19, szombat - Régi VS Új vízfestékkészletem /086

Április 30 - május 7 - Naplóbejegyzések | A "ballagástól" az érettségi végéig /144