December 8, péntek - 3 kedvenc téli programom /049

Sziasztok!
Ma reggel fogant meg az ötlet a fejemben, hogy készítek egy bejegyzést arról, hogy melyek az én kedvenc téli programjaim, helyeim, ahová mindenképp el kell látogatnotok nektek is. Szóval ezt most megvalósítom.
Széljegyzet: egy baromi eseménydús napot, sőt hetet tudhatok magam mögött, volt itt minden, a továbbtanulástól kezdve a moszatok és a nehézfémek kapcsolatán és egész órás kémiafeleltetésen át egészen a mentőkig és a Jégvarázsig, szóval most jobb is, hogy egy kicsit kikapcsolom az agyam és erre a bejegyzésre koncentrálok.

1. A VÖRÖSMARTY TÉRI ADVENTI VÁSÁR

Ismertek, nyilvánvaló, hogy ezzel kell kezdenem :))) A vásárban tett első látogatásomról készült bejegyzésemet megnézhetitek ide kattintva. Tudjátok, mennyire imádom Pestet. Ott valahogy a dolgok színesebbek és nagyobbak, az emberek hangosabbak, az illatok erősebbek, a lányok kihívóbbak, a fiúk vagányabbak, az ízek édesebbek... Fejezd be, Mockingbird, ha nem akarod az összes olvasódat elijeszteni ezzel a nyáladzással! Nem sok adventi vásárhoz volt eddig szerencsém, de ez határozottan a kedvencek közé került. Többek közt gyönyörű az a hatalmas karácsonyfa, ami a téren van, rengeteg az árus és csodaszép portékákat árulnak, én például nem győztem gyönyörködni a mézeskalácsok áradatában és a díszítésükben, emellett gyönyörű bőrkötésű könyveket is árulnak, amik sajnos az én pénztárcámnak túlontúl drágának bizonyultak, így fájó szívvel hagytam ott őket. Ezen kívül is rengeteg kézzel készített cuccot árulnak, és egytől egyig csodaszépek. Nagyon sok a kajás stand is, mindenhonnan illatok szállingóznak és automatikusan összefut a nyál az ember szájában még akkor is, ha nem is volt igazából éhes. A tér fái is gyönyörű díszítéssel büszkélkedhetnek, és holott irdatlan nagy tömeg volt, amikor mi ott jártunk, mégis egyfajta hangulatot kölcsönzött neki. Pluszpont, hogy a tömegben meleg van és kevésbé fagyunk meg, ha sokan vagyunk egy kupacon :))))

Kép forrása

2. A BÉCSI ADVENTI VÁSÁR

Próbálom már egy ideje rábeszélni anyuékat, de nem nagyon engedhetjük meg magunknak, hogy csak úgy kiruccanjunk Bécsbe. Majd egyszer talán... Eddig talán háromszor járhattam az ottani vásárban az előző sulim programjainak keretein belül. Budapest mellett Bécsért is teljesen odavagyok bocs, vidíki leány vagyok, minden nagyvárostól hátast tudnék dobni. Többek között annak is örülök, hogy lévén második éve tanulok németül, ki tudja, lehet, hogy már tudnék egy forró csokit kérni. Na igen, azért a némettudásomban nem szabad bízni... De a viccet félretéve, tetszenek a német kiírások, lévén, ritkán járok külföldre, de az angol nekem már túl snassz, azt viszont imádom, hogy németül vannak kiirkálva a dolgok és sz@rt sem értek belőle. Ezek mellett ott is egy csomó tök jó cuccot lehet kapni, de van perec és gőzgombóc is, illetve puncs, amik szintén nagyon finomak. Végül, de nem utolsósorban a környezet se semmi.

Kép forrása

3. SEMMERING

Ha már Ausztriánál tartunk. Semmering egy kész síparadicsom a téli sportok kedvelőinek meg a kevésbé kedvelőinek. Mi idén februárban voltunk ott egy kirándulás keretében és valószínűleg jövőre is megyünk. Éppenséggel nem síeltünk mert azt a családban senki nem tud, de helyette tettünk egy hatalmas túrát. Lévén a Semmering az osztrák Alpokban található, hatalmas nagy hó volt, akkora, amekkorát megkockáztatom, hogy korábban még magam sem láttam, márpedig lássuk be, lassan 17 éve rontom a bolygó levegőjét. Közben itt mellettem mindjárt felrobban a csirke a sütőben, legalábbis elég gyanús hangokat hallat... Ez egyébként egy település, ami a sí- és szánkópályáiról ismert. Gyönyörű az a hatalmas hó, ami télen elborítja, és rengeteg ember jön síelni az egészen kicsiktől kezdve az idősebbekig. A Friedrich Hütté-nél (Hütte Feri, ahogy nagybátyám mondaná) pedig vár ránk a jó meleg és a finom ételek.

Kép forrása

AKI MEG NEM SZERETI A HIDEGET...

... az menjen valahová külföldre téli vakációra :))) Bár az általam felajánlott programok egyike sem éppenséggel hosszú ideig tartó, inkább egy napos programok, de a Grincsek inkább fojtsák megukba a karácsony iránt érzett gyűlöletüket. A napokban volt szerencsém egy vérbeli Grincshez az internet bugyraiban, mondanom sem kell, baromira felkaptam a vizet azokon, amiket a karácsonyról gondolt.

Kép forrása

Ennyi lett volna ez a mai kis bejegyzés. Remélem, tetszett nektek. Nektek mi a kedvenc téli programotok? Írjátok meg odalent, kíváncsi vagyok rá!
Kép forrása

A hétvégén remélem még találkozunk, addig is
legyetek jók!
FMBxxx

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

December 15, vasárnap - Magammal viszlek a Vörösmarty téri vásárba | Intsant Kriszmösz-zeneajánló /137

Május 19, szombat - Régi VS Új vízfestékkészletem /086

Április 30 - május 7 - Naplóbejegyzések | A "ballagástól" az érettségi végéig /144